jueves, 5 de febrero de 2009

Maltracte als centres de menors


Desgraciadament s'ha denunciat a Madrid i Castella-La Manxa per irregularitats als centres de protecció de menors. Através de informes exahustius, s'ha pugut veure que els menors reben castigs cruels i reben un tracte humillant, i ho pitjor es que molts d'ells tenen problemes psicológics. El govern després de moltes denuncies a fet cas a aquestes, pero molt tard, ja que moltes denuncies porten desde el 2006. Van retrasar expecificament 7 mesos las peticions de tancar el centre La jarosa, investigat a fons, pero quean es va contestar a al proposta el centre ja estaba tancat i traslladat a un altre de la mateixa empresa de aquest, O'Belen. El centre en questió es el Picón de Jarama, un centre molt gran que actualment acull a 44 nens dels 22 que normalment es poden acollir, tambe va ser investigada pero es van negar a deixar entrar als investigadors dient que els nens estaben molt neguitosos per l'arribada del parenoel.
En tots dos centres a través de l'informe es podia veure la paraula contenció als menors, que era el castig que solien posar-li als nens i tractaba en, deixar al nen inmovil al terra, deixarlos sense roba agenollat o els tancaben durant dies fent-se a sobre les necesitats. Tot aixó a sigut probat per ex-treballadors, mares d'acogides o biologiques i victimes que ara ja no son en els centres del calvari.
No saben com reben 5 milions d'euros per 4 anys, per 40 alumnes, estan en unes condicions tan precaries.
Al centre de Castella-La Manxa ( Nuestra Senyora de la Paz )viuen entre ruines, com forats a les habitacions perque han tret els banys, i no els han tapat. Tambe no hi ha sistema de trucada entre les habitacions dels nens i els educadors una situacio perillosa. I procedeix amb la sala de contenció forrada de goma negre que treun les capacitats sensorials i falta de llum, aqui es on tanquen als nens quan els castiguen. Altres coses son que no tenen personal de manteniment.

Personalment hem sembla molt malament que els nens que venen de una situació de patiment extrem, per pasar a mans de l'administracio, els fiquin en un centre i encara sofreixin mes que quan estaben a les seves cases. No se com no hi ha controls que vigilin els centres, o com no hi ha mes examens per els educadors socials. Els departaments de educacio y administracio publica, deurien tenir mes control i posar penes de pressó als responsables.