viernes, 13 de febrero de 2009

VISITA A LA UAB


Ahir dia 12 de Febrer, vam anar a visitar les instal•lacions de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). Vam quedar tots els alumnes de 4t d'ESO a l’estació de RENFE de Barbera a les 8.30 i desde allà vam caminar fins al nostre destí. Va ser un llarg camí, vam travessar Badia sencera i desprès una pujada infinita i amb molt pendent.
Al arribar vam situar-nos a la plaça central a esmorzar i donar un tomb. Mitja hora desprès vam ser separats en dos grups i desprès d’obsequiar-nos amb una bossa on s’incloïa un boli una carpeta i uns papers d’informació, vam pujar a un bus que ens va permetre recórrer totes les instal•lacions. A la fi del trajecte ens van donar una conferencia sobre l’estat de les lleis actuals i del futur pla bolonya i dels possibles canvis que l’any que ve o una mica mes endavant es començarà a aplicar. Una de les coses que ens van dir o aclarir, va ser que a partir de l’aplicament de la nova llei les carreres deixaran de ser llicenciatures i seran graus (graduats) com a la resta de Europa on Espanya es un dels pocs llocs on encara es diu llicenciatura. A mes els nombres de les carreres no seran iguals a totes les universitats com ara es fa sinó que variaran i per exemple en comptes de dir filologia catalana, es pasara a dir historia de la llengua catalana, també es faran noves carreres o graus com poden ser, arquitectura i criminologia.
Després de la xerrada, vam sortir a menjar i mitja hora desprès vam anar cap al SAF, que es el gimnàs de la universitat on estaven preparades pistes de Bàdminton per practicar tot 4t el que havíem après a les classe d’educació física. Desprès de 3 hores de pràctica vam marxar de tornada a Barberà i com no una altre vegada caminant.
La veritat es que va ser una sortida agradable tot i que esgotadora, ens comença a preparar per l’arribada de el final de 4t i decidir quin camí prendre, si batxillerat, treball, cicle formatiu...