viernes, 6 de febrero de 2009

Xerrada de les drogues


Ahir dijous 5 de febrer vam fer una xerrada sobre les drogues. La xerrada va començar fent referencia amb el tipus de drogues que hi han en les que va incloure el tabac i el alcohol. Aixo va provocar discusions sobre si el alcohol i el tabac son drogues, al final va quedar que si eren drogues pero de tipus legal. La definicio que ens van donar per "droga" va ser : substancia que al introduirla dins del nostre cos, altera els estats d'anim, la percepció i el coneixement i que frequentment creen adicció i per tant dependecia a elles.
Despres del debat sobre aixó ens van començar a dir que no perque deixem de dinar abans de sortir de festa els efectes del alcohol son mes bons, pot ser si que es pujara abans pero en la baixada seran fectes mes forts i mes dolents. Tambe que aniria be que abans de sortir de festa dinesim algun aliment amb oli perque protegix l'estomac. Van explicar amb uns clars dibuixos el que pasa :
La nostra ment i el nostre cos estan units per " una linia " que quan estem en un estat una mica ebris, comença a separarse : - - - - - - - - - és a dir quan anem una mica contents, el nostre cos no fa el que diu la nostre ment, per exemple caminem de costat i no en linia recte. I quan ja estem en un punt en el que tenim un coma etilic la linia s'esborra completament fent que no arribi cap de les ordres que la nostre ment li diu al nostre cos, per aixó la gent que ho sofreix no pot ni caminar, obrir els ulls...
Despres es va passar al tema de les drogues i de les separacions de grups que es sofreix per ccausa d'aquestes, cosa que no deuria succei perque no es una cosa dolenta per la gent de el voltant pero que a vegades produeix la distanciació d'amics. I separacio de grups.
La xerrada va acabar pero el noi molt amable que es diu Pep, ens va dir que hi havien moltes coses encara i que si teniem consultes no dudesim en mandar-li un email o trucar a un numero que tambe ens va oferir.